ThuisBroodFocaccia

Focaccia – Ons eenvoudige recept en bakgids

Als je een fan bent van versgebakken brood, dan zul je ons eenvoudige recept en onze gids voor het bakken van focaccia geweldig vinden. Dit Italiaanse platbrood is een heerlijke traktatie die kan worden geserveerd als bijgerecht, tussendoortje of zelfs als basis voor sandwiches. Het beste is dat het maken van focaccia veel gemakkelijker is dan je zou denken, en met onze stapsgewijze handleiding kun je in een mum van tijd een heerlijke en knapperige focaccia maken. We laten u zien hoe u het deeg maakt, de toppings bereidt en het brood tot in de perfectie bakt. Of u nu een doorgewinterde bakker of een beginner bent, ons recept zal zeker indruk maken en uw familie en vrienden zullen smeken om meer. Dus pak je schort, stof je bakplaat af en laten we aan de slag gaan met het maken van een heerlijke en onweerstaanbare focaccia.

Geschiedenis van Focaccia-brood

Focaccia is een soort Italiaans platbrood dat al eeuwen bestaat. Het woord ‘focaccia’ komt van het Latijnse woord ‘focus’, wat haard of open haard betekent. Traditioneel werd focaccia gekookt op de haard of open haard, en het was een hoofdvoedsel voor de armen. Het werd gemaakt met eenvoudige ingrediënten, zoals bloem, water, zout en gist, en werd vaak overgoten met olijfolie, kruiden en groenten.

Na verloop van tijd werd focaccia populairder en werd het verkocht in bakkerijen en restaurants. Tegenwoordig is het over de hele wereld een geliefd gerecht en er zijn veel verschillende variaties op het traditionele recept. Sommige mensen voegen graag kaas, vlees of andere toppings toe aan hun focaccia, terwijl anderen het liever simpel houden met alleen olijfolie en kruiden.

Stap 1: Maak het deeg

Meng de bloem, suiker, zout en gist in een grote mengkom. Meng goed om alle droge ingrediënten te combineren. Voeg langzaam het warme water en de olijfolie toe aan het mengsel en roer tot er een zacht deeg ontstaat.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende ongeveer 10 minuten, totdat het glad en elastisch wordt. Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af met een vochtige handdoek en laat het ongeveer een uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats, of tot het in omvang is verdubbeld.

Stap 2: Bereid de toppings voor

Terwijl het deeg aan het rijzen is, maak je de toppings voor je focaccia klaar. Meng in een kleine kom de gehakte knoflook, verse rozemarijn en een eetlepel olijfolie. Meng goed om alle ingrediënten te combineren.

Stap 3: Vorm het deeg

Zodra het deeg is gerezen, drukt u het neer en kneedt u het een paar minuten. Rol het vervolgens uit tot een rechthoekige vorm van ongeveer 1/2 inch dik. Leg het deeg op een ingevette bakplaat en druk met je vingers op het deeg, zodat er kuiltjes over het hele oppervlak ontstaan.

Stap 4: Voeg de toppings toe

Strijk het mengsel van knoflook en rozemarijn over het oppervlak van het deeg en zorg ervoor dat het gelijkmatig bedekt is. Strooi een royale hoeveelheid zeezout over de bovenkant van het deeg en besprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Stap 5: Bak de focaccia

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de focaccia ongeveer 20 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is. Haal het uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het snijdt en serveert.

Laatste ding

Focaccia is een heerlijk en veelzijdig brood dat op veel verschillende manieren geserveerd kan worden. Of je het nu lekker vindt als tussendoortje, als bijgerecht of als basis voor sandwiches, met ons eenvoudige recept en bakgids kun je in een mum van tijd een heerlijke en knapperige focaccia maken. Dus pak je schort, stof je bakplaat af en bereid je voor om indruk te maken op je familie en vrienden met je bakkunsten.

Gebakken Focaccia maaltijdideeën
Focaccia met rozemarijn

Als je ongeveer 55 minuten in de keuken kunt doorbrengen, is Rosemary Focaccia misschien een geweldig zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch recept om te proberen. Dit recept is voor 16 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 gram eiwit , 4 gram vet en in totaal 161 calorieën . Voor 21 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Een mengsel van zout, rozemarijn, maïsmeel en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Het werkt goed als brood. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het geheel genomen verdient dit recept een solide spoonacular score van 56% . Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan ook eens deze soortgelijke recepten: Focaccia met druiven en rozemarijn , Focaccia met rozemarijn en rode ui en Focaccia met tomaat, bosui en knoflook .

Focaccia-pizza met ricotta en kersen

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechtrecepten hebben, dus probeer Ricottan en Cherry Focaccia Pizzan eens. Dit recept maakt 4 porties met elk 582 calorieën, 13 g eiwit en 21 g vet. Voor $ 2,94 per portie dekt dit recept 10% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Voor dit recept van Foodnetwork zijn suiker, grof zout, olijfolie en honing nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 28 minuten. Het is een betaalbaar recept voor liefhebbers van Mediterraan eten. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 22%. Cherry Pizza Crostata Dolce (kersenricottataart) met portkersensaus, geroosterde kip, courgette en ricottastandwiches op Focaccia, en kersentomaatfocaccia lijken erg op dit recept.

Vegetarisch gevuld pizzabrood

Vegetarisch gevuld pizzabrood is misschien een goed recept om je hoofdgerechtrepertoire uit te breiden. Dit recept maakt 6 porties met elk 512 calorieën , 18 g eiwit en 31 g vet . Voor $ 1,51 per portie dekt dit recept 13% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Ga naar de winkel en koop mozzarellakaas, halve en halve room, peterselievlokken en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Met een lepelscore van 34% is dit gerecht niet zo geweldig. Veggie Pizza Focaccia Bread , Thai Veggie Naan Bread Pizza en Grilled Veggie French Bread Pizza lijken erg op dit recept.

Mini-gekarameliseerde uienfocaccia

Als je meer lacto ovo-vegetarische recepten aan je repertoire wilt toevoegen, is Mini Caramelized Onion Focaccia misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept serveert 12 personen. Dit brood bevat 222 calorieën, 4 g eiwit en 15 g vet per portie. Voor 74 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Slechts weinig mensen vonden dit mediterrane gerecht erg lekker. Dit recept van Foodnetwork heeft 1 fan. Een mengsel van koosjer zout, olijfolie, sherryazijn en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 5 minuten. Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo superlepelscore van 19%. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Focaccia met gekarameliseerde uien, Focaccia met gekarameliseerde uien en Focaccia-wiggen met gekarameliseerde uien.

Focaccia-varkensvleessalade

Je kunt nooit genoeg mediterrane recepten hebben, dus probeer Focaccia-varkenssalade eens. Dit recept maakt 6 porties met elk 214 calorieën , 19 g eiwit en 8 g vet . Voor $ 1,09 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Het werkt goed als budgetvriendelijk hoofdgerecht. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Dit recept van Taste of Home vereist honing-mosterd, in het midden gesneden varkenslendefilet, oregano, focacciabrood en gescheurde romaine. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 54% , wat solide is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, genoten ook van Focaccia-recept met varkensbuik en Cippollini-ui , Chutney-kalkoensalade op Focaccia en Dinner Tonight: Mediterrane tonijnsalade op Focaccia .

Gekruide Uienfocaccia

Het recept Focaccia met gekruide uien maak je in ongeveer 50 minuten. Eén portie bevat 103 calorieën, 3 gram eiwit en 1 gram vet. Dit recept serveert 16 personen en kost 12 cent per portie. Het werkt goed als brood. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Een mengsel van suiker, peterselievlokken, basilicum en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het geheel genomen verdient dit recept een redelijk goede lepelscore van 68%. Soortgelijke recepten zijn Herbed Onion Focaccia, Herbed Focaccia en Herbed Focaccia.

Gekarameliseerde Uien Chuck Roast

Gekarameliseerde Onion Chuck Roast is een glutenvrij en zuivelvrij recept met 4 porties. Dit bijgerecht bevat 1006 calorieën , 90 g eiwit en 56 g vet per portie. Voor $ 5,38 per portie dekt dit recept 42% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Een mengsel van dijonmosterd, olijfolie, grofgemalen peper en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 8 uur en 25 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 68% , wat solide is. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze soortgelijke recepten: Slow-Cooker gekarameliseerde uienstoofpot , rosbief, gekarameliseerde ui, Havarti en rucolasandwich op een focacciabroodje en knoflook Chuck Roast .

Rozemarijn Olijf Focaccia

Het recept Rozemarijn Olijf Focaccia maak je in ongeveer 1 uur . Voor 13 cent per portie krijg je een brood voor 16 personen. Eén portie bevat 130 calorieën , 3 g eiwit en 4 g vet . Dit recept van Taste of Home vereist actieve gist, zout, bloem en maïsmeel. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Over het geheel genomen verdient dit recept een goede lepelscore van 41% . Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Focaccia met rozemarijnolijf , Focaccia met olijven en rozemarijn van Kalamatan en focacciabrood met rozemarijn en olijfolie .

Focaccia-broodvierkantjes

Focaccia Bread Squares duurt ongeveer 50 minuten van begin tot eind. Voor 13 cent per portie dekt dit recept 3% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept serveert 24 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 3 gram eiwit , 3 gram vet en in totaal 94 calorieën . Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Als je parmezaanse kaas, suiker, rozemarijn of nog een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo geweldige lepelscore van 13% . Soortgelijke recepten zijn onder meer Focacciabrood , Focacciabrood en Focacciabrood .

Focaccia-pizza's met kip

Chicken Focaccia Pizza's duren ongeveer 55 minuten van begin tot eind. Dit recept maakt 16 porties met elk 307 calorieën , 11 g eiwit en 20 g vet . Voor 86 cent per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept van Taste of Home vereist actieve gist, halfvolle mozzarellakaas, teentjes knoflook en olijven. Het werkt goed als hor d'oeuvre. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Met een lepelscore van 50% is dit gerecht stevig. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Chicken Focaccia Sandwiches , Gegrilde Kip Focaccia en Cranberry Chicken Focaccia .

Video's voor het maken van verschillende gebakken gerechten in Focaccia-stijl
Hoe maak je Focaccia | Jamie & GennaroOude vrienden Jamie en Gennaro laten je zien hoe je twee verschillende focaccia-recepten maakt. Gennaro kiest voor simpele tomaat en basilicum...
GEWELDIG FOCACCIABROOD | Zo maak je het in 6 eenvoudige stappenItaliaans focacciabrood is een fantastische toegangspoort tot de wereld van het maken van brood. Dit recept vereenvoudigt het deegmaakproces, ...
Focaccia al Rosmarino | Poolish-methodeVoor het volledige recept en de routebeschrijving klik je op de link:
HOE MAAK JE ZACHT EN KNAPPERIG FOCACCIABROODFocacciabrood met een knapperige korst, een luchtige, zachte kern en een overheerlijke topping van knoflook-rozemarijn. Bekijk de instructievideo en zie...
Ultra bruisend zelfgemaakt focacciabrood (plus een eenvoudig broodje)Versgebakken focaccia vormt de basis van veel dingen, waaronder een van de lekkerste sandwiches die ik ooit heb gemaakt! En kijk eens...
HOE JE FOCACCIA DEEG MAAKT⎮GEMAKKELIJK EN GEEN KNEDENABONNEER ❥ MIJN MASTERCLASS PIZZA ...
Tips en trucs voor gebakken Focaccia maaltijden
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gebakken Focaccia voedsel