Soorten cookies
Er zijn vier hoofdtypen cookies: drop, gerold, geperst en bar. Elk type koekje vereist een iets andere techniek, maar ze hebben allemaal een aantal basisingrediënten gemeen, zoals bloem, suiker en boter.
Koekjes laten vallen
Drop-cookies zijn het gemakkelijkste type cookie om te maken. Ze worden “drop”-koekjes genoemd, omdat je eenvoudig lepels deeg op een bakplaat laat vallen. Je hoeft het deeg niet uit te rollen of vorm te geven, waardoor het perfect is voor beginners.
Een van onze favoriete recepten voor dropkoekjes is voor klassieke chocoladekoekjes. Om deze te maken, heb je het volgende nodig:
- 2 1/4 kopjes bloem voor alle doeleinden - 1 theelepel zuiveringszout - 1 theelepel zout
- 1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 3/4 kop witte suiker - 3/4 kop bruine suiker - 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract - 2 kopjes halfzoete chocoladestukjes
Verwarm om te beginnen uw oven voor op 375 ° F. Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop in een aparte grote kom de boter, de witte suiker en de bruine suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer geleidelijk het bloemmengsel erdoor tot het net gemengd is en spatel er dan de chocoladestukjes door.
Leg lepels deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 8-10 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Gerolde koekjes
Opgerolde koekjes, ook wel uitgesneden koekjes genoemd, zijn iets uitdagender dan drop-cookies. Je moet het deeg uitrollen en koekjesvormers gebruiken om leuke vormen te maken. Opgerolde koekjes zijn perfect voor feestdagen en speciale gelegenheden.
Ons favoriete recept voor gerolde koekjes is voor suikerkoekjes. Om deze te maken, heb je het volgende nodig:
- 3 kopjes bloem voor alle doeleinden - 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 kop witte suiker
- 1 groot ei - 1 theelepel vanille-extract
Begin door de bloem, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom te kloppen. Klop in een aparte grote kom de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei en het vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer geleidelijk het bloemmengsel erdoor tot het net gemengd is.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties en vorm elk tot een bal. Maak elke bal plat tot een schijf en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg afkoelen in dekoelkast gedurende minimaal 1 uur.
Verwarm uw oven voor op 350 ° F. Rol elke schijf deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het ongeveer 1/4 inch dik is. Gebruik koekjesvormers om vormen uit te snijden en breng ze over naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak gedurende 10-12 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Geperste koekjes
Geperste koekjes worden gemaakt met behulp van een koekjespers. Het deeg wordt in de pers geladen, waarmee vervolgens leuke vormen op een bakplaat worden gemaakt. Geperste koekjes zijn perfect voor feestjes en andere bijeenkomsten.
Een van onze favoriete recepten voor geperste koekjes is voor spritz-koekjes. Om deze te maken, heb je het volgende nodig:
- 1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur - 2/3 kopje witte suiker - 1 groot ei - 1 theelepel vanille-extract - 2 1/4 kopjes bloem - 1/2 theelepel zout
Begin met het mixen van de boter en de suiker tot het licht en luchtig is. Klop het ei en het vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer geleidelijk de bloem en het zout erdoor tot het net gemengd is.
Doe het deeg in een koekjespers met een stervormige punt. Druk het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat er tussen elk koekje ongeveer 2,5 cm ruimte overblijft.
Bak gedurende 12-15 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Barkoekjes
Staafkoekjes worden gemaakt door het deeg in een ovenschaal uit te spreiden en als één groot stuk te bakken. Zodra het is afgekoeld, wordt het deeg in repen of vierkanten gesneden. Barkoekjes zijn perfect voor potlucks en andere evenementen waarbij je een menigte moet voeden.
Ons favoriete recept voor barkoekjes is voor blondies. Om deze te maken, heb je het volgende nodig:
- 1 kop ongezouten boter, gesmolten
- 2 kopjes bruine suiker
- 2 grote eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 2 kopjes All-purpose Flour
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje halfzoete chocoladestukjes
Begin met het kloppen van de gesmolten boter en de bruine suiker in een grote kom. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer geleidelijk de bloem, het bakpoeder en het zout erdoor tot alles net gemengd is. Vouw de chocoladestukjes erdoor.
Verdeel het deeg in een ingevette ovenschaal van 9x13 inch. Bak gedurende 25-30 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat de blondies een paar minuten afkoelen in de ovenschaal voordat je ze in repen of vierkanten snijdt.
Laatste ding
Koekjes bakken is een leuke en gemakkelijke manier om zoetekauwen te bevredigen. Of je nu de voorkeur geeft aan drop-, gerold-, geperst- of staafkoekjes, er is een recept voor je. Probeer enkele van onze favoriete recepten uit en experimenteer met verschillende smaken en mix-ins om je eigen unieke koekjes te creëren. Veel bakplezier!