ThuisGebakCannoli

Onze recept- en bakgids voor cannoli

Als je een fan bent van Italiaanse desserts, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van cannoli. Deze zoete, knapperige lekkernijen zijn al generaties lang favoriet bij banketbakkers over de hele wereld. Maar hoe maak je ze thuis? Met onze recept- en bakgids kun je heerlijke cannoli bereiden die met elke bakkerij of restaurant zullen wedijveren. We begeleiden u bij elke stap van het proces, van het maken van het deeg tot het vullen van de schelpen met romige ricottavulling. En maak je geen zorgen als je geen ervaren bakker bent: onze eenvoudig te volgen instructies en handige tips maken het proces een fluitje van een cent. Dus pak je schort en maak indruk op je vrienden en familie met je zelfgemaakte cannoli.

Geschiedenis en oorsprong van Cannoli

Cannoli is een traditioneel Italiaans gebakje dat zijn oorsprong vindt in Sicilië. Het woord "cannoli" betekent "buisje" in het Italiaans, wat een passende naam is voor deze heerlijke lekkernijen. De geschiedenis van cannoli gaat terug tot de 9e eeuw, toen ze werden gemaakt voor het Carnevale di Lentini-festival.

De originele cannoli zijn gemaakt met een buisvormige bladerdeegschaal gevuld met gezoete ricotta, gekonfijt fruit en chocoladestukjes. In de loop van de tijd is het recept geëvolueerd met verschillende vullingen, zoals pistacheroom, chocoladeroom en zelfs hartige vullingen zoals ricotta en spinazie.

Tegenwoordig is cannoli een populair dessert over de hele wereld, vooral in Italiaans-Amerikaanse gemeenschappen. Je vindt ze in bakkerijen en restaurants, maar er gaat niets boven het zelf thuis maken.

Ingrediënten voor Cannoli

Voordat je cannoli gaat maken, moet je alle benodigde ingrediënten verzamelen.

Dit is wat je nodig hebt:

- 2 kopjes All-purpose Flour

- 2 eetlepels kristalsuiker

- 1/4 theelepel zout

- 2 eetlepels ongezouten boter, zacht

- 1/2 kopje droge witte wijn

- 1 eiwit, geklopt - Plantaardige olie, om te frituren - 1 kopje ricotta

- 1/2 kop poedersuiker

- 1/4 theelepel kaneel

- 1/4 kop mini-chocoladestukjes

- Poedersuiker, om te bestuiven

Het maken van het cannoli-deeg

De eerste stap bij het maken van cannoli is het bereiden van het deeg. Meng de bloem, suiker en zout in een grote mengkom. Snijd de boter erdoor tot het mengsel op grove kruimels lijkt.

Voeg geleidelijk de wijn toe en meng tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende 5-10 minuten of tot het glad en elastisch wordt.

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierdoor kunnen de gluten ontspannen en wordt het deeg gemakkelijker om mee te werken.

Vormgeven en braden van de Cannoli-schelpen

Zodra het deeg heeft gerust, is het tijd om de cannoli-schalen te vormen en te bakken.

Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol elk stuk uit tot een dikte van 1/8 inch. Gebruik een koekjesvormer of een glas om cirkels uit te snijden met een diameter van ongeveer 7,5 cm.

Wikkel elke cirkel rond een cannolibuis of een metalen cilinder en bestrijk de randen met het losgeklopte eiwit om ze dicht te maken.

Verhit de plantaardige olie in een grote, diepe pan tot 375 ° F. Laat de cannoli-buisjes voorzichtig in de hete olie zakken en bak ze 2-3 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Gebruik een tang om de buizen uit de olie te halen en plaats ze op een rooster om af te koelen. Zodra ze koel genoeg zijn om te hanteren, schuift u de buizen voorzichtig uit de schelpen en legt u de schelpen opzij.

Ricottavulling maken

Nu is het tijd om de vulling voor je cannoli te maken. Meng de ricottakaas, poedersuiker en kaneel in een middelgrote mengkom. Meng tot alles goed gemengd is en vouw er dan de mini-chocoladestukjes door.

Breng de vulling over in een spuitzak of een hersluitbare plastic zak waarvan de hoek is afgeknipt. Spuit de vulling in elke cannoli-schaal en vul ze vanaf beide uiteinden.

Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer onmiddellijk. Je kunt ze ook maximaal 24 uur in de koelkast bewaren voordat je ze serveert.

Laatste ding

Thuis cannoli maken lijkt in eerste instantie misschien intimiderend, maar met onze recept- en bakgids kun je heerlijke en authentieke cannoli maken die indruk zullen maken op je vrienden en familie. De sleutel is om de tijd te nemen en de instructies zorgvuldig te volgen.

Van het maken van het deeg tot het vullen van de schelpen: elke stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw cannoli precies goed worden. En zodra je die eerste hap van je zelfgemaakte cannoli hebt genomen, weet je dat al je harde werk de moeite waard is geweest. Dus ga je gang en probeer ons recept eens – je zult niet teleurgesteld worden!

Gebakken Cannoli maaltijdideeën
Cannoli-parfaits met weinig koolhydraten

Low Carb Cannoli Parfaits is een glutenvrij dessert. Eén portie bevat 431 calorieën , 5 gram eiwit en 29 gram vet . Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 1,82 per portie dekt dit recept 6% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept van Foodnetwork heeft 1 fan. Als je echt amandelextract, slagroom, slagroom en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 25 minuten . Met een lepelscore van 15% is dit gerecht nogal slecht. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Cannoli-parfaits met weinig koolhydraten , Gezonde Cannoli-dip (vrij van geraffineerde suikers, weinig vet, weinig koolhydraten, veel eiwitten) en Keto Cannoli-gevulde pannenkoeken – weinig koolhydraten .

Chocolade Cannoli

Chocolate Cannoli is misschien een goed recept om je dessertreceptendoos uit te breiden. Eén portie bevat 314 calorieën, 7g eiwit, en 22g vet. Voor 76 cent per portie dit recept covers 7% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept bestaat uit 14 Van de bereiding tot het bord, dit recept duurt ongeveer 35 minuten. Dit recept van Foodnetwork heeft 4 fans. Ga naar de winkel en haal ricotta, zware room, pistachenoten en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. Over het algemeen verdient dit recept een niet zo uitstekend spoonacular score van 24%. Vergelijkbare recepten zijn: Chocolade Chip-Oranje Cannoli (Cannoli di Ricotta), Cannoli Dessert Pizzan en chocolade Cannoli Pizzettes, en Chocolade Cannoli.

Frambozenroomtaart

Je kunt nooit genoeg dessertrecepten hebben, dus probeer Raspberry Cream Cake eens. Dit recept is voor 14 personen. Voor 64 cent per portie dekt dit recept 5% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 gram eiwit , 2 gram vet en in totaal 206 calorieën . Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Als je zuiveringszout, water, vanillepuddingmix en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 29% is dit gerecht nogal slecht. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Frambozencupcakes met frambozenglazuur , Amandelcake met Meyer-citroenkwarkcrème en frambozengelée , en Frambozencannoli-crème-crêpecake .

Cannoli

Je kunt nooit te veel dessertrecepten hebben, dus probeer Cannoli eens. Dit recept maakt 4 porties met 1342 calorieën, 15g eiwit, en 104G vet elke. Voor $2.82 per portie dit recept omvat 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Een mengsel van all purpose bloem, marsala, schapenmelk ricotta en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Van de bereiding tot het bord, dit recept neemt rond 45 minuten. Over het algemeen verdient dit recept een niet zo super spoonacular score van 33%. Gebruikers die dit recept leuk vonden, vonden dit ook leuk Chocolade Chip-Oranje Cannoli (Cannoli di Ricotta), Cannoli Dessert Pizzan en chocolade Cannoli Pizzettes, en Cannoli.

Koelkast Oranje Taart

Koelkast oranje taart vereist ruwweg 15 minuten van begin tot eind. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 8G eiwit, 19g vet, en in totaal 439 calorieën. Dit recept is voor 8 personen. Voor $1.12 per portie dit recept dekking 14% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste Of Home heeft 54 fans. Een mengsel van roomkaas, sinaasappelschil, sinaasappelsapconcentraat en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Met een spoonacular score van 52% dit gerecht is vrij goed. Oranje Koelkast Cake, Oranje-Cannoli Koelkast Cake, en Koelkast Limonade Taart ze lijken erg op dit recept.

Chocolade Dipped Cannoli

Chocolate Dipped Cannoli is misschien wel het dessert waar je naar op zoek bent. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 5G eiwit, 16G vet, en in totaal 247 calorieën. Dit recept serveert 12 en kost 54 cent per portie. 2 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Als je amaretto, zware room, chocolade en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van de bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 15 minuten. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 21%. Deze score is nogal slecht. Als je van dit recept houdt, bekijk dan deze vergelijkbare recepten: Chocolade gedompelde Cannoli met pistachenoten, Chocolate Dipped Cannoli Cups, en Chocolate Dipped Cannoli Cups.

Cannoli-Gevulde French Toast Nuggets

Cannoli gevulde Franse Toast Nuggets duurt ongeveer 15 minuten van begin tot eind. Dit recept serveert 1 en kost $1,76 per portie. Dit hoofdgerecht heeft 308 calorieën, 15g eiwit, en 11g vet per portie. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en haal vanillan-extract, ricotta-kaas, halfzoete chocoladechips en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Dit recept is typisch voor de Amerikaanse keuken. Met een spoonacular score van 46% dit gerecht is solide. Proberen Met Cannoli Gevulde Franse Toastnuggets, Met Cannoli Gevulde Franse Toastnuggets, en Cannoli Gevulde Franse Toast voor vergelijkbare recepten.

Siciliaanse Avondmaal

Siciliaans Avondmaal is misschien wel het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Dit recept maakt 4 porties met 684 calorieën, 31g eiwit, en 51G vet elke. Voor $2.03 per portie dit recept omvat 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Ga naar de winkel en haal ui, suiker, tomatenpuree en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Taste Of Home. Van de bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten. Over het algemeen verdient dit recept een solid spoonacular score van 58%. Als je dit recept leuk vindt, vind je dit misschien ook leuk recepten zoals Siciliaanse Broccoli, Siciliaanse Cannoli, en Siciliaanse Cannoli.

Chocolade Tangerine Cannoli Cupcakes

Chocolade Tangerine Cannoli Cupcakes neemt ruwweg 1 uur en 55 minuten van begin tot eind. Eén portie bevat 427 calorieën, 6g eiwit, en 21g vet. Dit recept serveert 24 en kost 81 cent per portie. Ga naar de winkel en pick-up mayonaise, chocolade chips, chocolade chips, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 132 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Veel mensen houden van dit dessert. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Dit recept is typisch voor de Amerikaanse keuken. Rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 26%, wat nogal slecht is. Proberen Chocolade Tangerine Cannoli Cupcakes, Cannoli met mandarijn-amandelvulling, en Chocolade Cannoli Cupcakes met framboos Ricotta glazuur voor vergelijkbare recepten.

Cannoli-schelpen

Als je meer zuivelvrije en lacto-ovo-vegetarische recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Cannoli Shells wellicht een recept dat je moet proberen. Voor 24 cent per portie dekt dit recept 3% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit hor d'oeuvre bevat 137 calorieën, 2 gram eiwit en 8 gram vet per portie. Dit recept is voor 24 personen. 24 mensen waren onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en pak eigeel, bloem, olie en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 3 minuten. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo superlepelscore van 16%. Cannoli-schelpen, glutenvrije Cannoli-schelpen en chocolade-sinaasappel-cannoli (Cannoli di Ricotta) lijken erg op dit recept.

Video's voor het maken van verschillende gebakken gerechten in Cannoli-stijl
Cannoli-receptDit traditionele zelfgemaakte cannoli-recept heeft een knapperige, schilferige schaal en een romige, weelderige ricottavulling. Je hoeft geen Italiaan te vinden...
Heeft Carlo's Bakery ECHT de BESTE Cannoli? - Ally Bakes - Aflevering 28Heeft de beroemde Carlo's Bakery echt de beste cannoli ter wereld? Ik moest er absoluut achter komen. Als je ooit bezocht...
Het meest GEWELDIGE Cannoli-cakerecept - Amerikaans Cassata SECRET-recept - onthuld.cannolicake #Americancassata #cannoli Helemaal opnieuw gemaakt - authentiek recept van mijn Italiaanse grootmoeder die laat zien hoe je ...
Cannoli maken vanaf nul | Recept voor zelfgemaakte cannolicannoli #recept #leavethegun Cannoli helemaal opnieuw maken | Zelfgemaakt cannoli-recept Iedereen houdt van cannoli, maar heel ...
cannoli koken Elke donderdag van de maand laten Salvatore D'Amore en zijn team u een echte ...
Tips en trucs voor gebakken Cannoli maaltijden
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gebakken Cannoli voedsel